Korkeasaaren eläintarhalle Great Place to Work -sertifikaatti

ELäintenhoitaja ja vinkujat tarhassa

Korkeasaaren eläintarhalle on myönnetty ensimmäistä kertaa Great Place to Work -sertifikaatti. Se on tunnustus hyvästä työntekijäkokemuksesta; siitä, että työntekijät viihtyvät Korkeasaaressa, tuntevat tekevänsä tärkeää työtä ja luottavat työnantajaansa. Sertifikaatti perustuu puhtaasti henkilökunnan antamaan palautteeseen.

Korkeasaaren eläintarhalle Great Place to Work -sertifikaatti

Korkeasaaressa työtä tehdään koko henkilökunnan voimin luonnon monimuotoisuuden, eläinten ja asiakkaiden hyväksi. Työ koetaan merkityksellisenä, mikä näkyy vastauksissa ylpeytenä omasta työstä, tehtävästä riippumatta. Korkeasaari koetaan myös turvalliseksi ja tasa-arvoiseksi työpaikaksi, jossa voi olla oma itsensä.

Hyvä työpaikka ei synny sattumalta, vaan se vaatii yhteistyötä ja jatkuvaa kehittämistä. Korkeasaaressa on viime vuosina panostettu työntekijöiden hyvinvointiin eri tavoin. Työterveyhdenhuoltoa on parannettu, toimintatapoja, kuten päätöksentekoa ja esihenkilötyötä on kehitetty ja yhteiseen tekemiseen ja yhdessäoloon on panostettu sekä työ- että vapaa-ajalla.

”Olen todella iloinen saamastamme Great Place to Work -sertifikaatista” sanoo Korkeasaaren toimitusjohtaja Sanna Hellström. ”Olen ylpeä siitä hyvästä työstä, jota Korkeasaaren hyvät työntekijät tekevät. Meillä jokainen saa olla oma itsensä ja työyhteisömme rikkaus on, että hyväksymme toisemme ja tuemme toisiamme. Haluan, että Korkeasaari on jokaiselle työntekijällemme hyvä työpaikka” jatkaa Hellström.

Kehittämistyön jälki alkaa näkyä, sillä viime vuoden palautteeseen verrattuna tulokset paranivat selvästi kaikilla osa-alueilla. Yhteen vetävä väittämä ”kokonaisuudessaan tämä on todella hyvä työpaikka” nousi peräti 20 prosenttiyksikköä. Myös Korkeasaaren imago on noussut työntekijöiden silmissä. Hyvä työntekijäkokemus näkyy myös asiakkaille suunnatuissa tutkimuksissa, joissa Korkeasaari sai viime vuonna vapaa-ajankohteiden parhaan yleisarvosanan ja nousi kärkisijoille matkailu- ja ravintola-alan mainetutkimuksessa.

”Haluamme olla Suomen paras työpaikka, joten työ jatkuu,” muistuttaa Hellström. ”Suunta on kuitenkin selvästi oikea ja se on juhlimisen arvoista. Nautimme jo kakkua koko henkilökunnan kesken. Kunhan olemme käyneet tulokset yhdessä läpi, mietimme, miten voimme tehdä Korkeasaaresta vielä paremman työpaikan.”