Korvamelasammakko
Polypedates otilophus
Korvamelasammakolla on niskassa korvamaiset ulokkeet, jotka eivät kuitenkaan ole sammakon korvat. Laji on kotoisin Borneon, Sumatran ja Malesian sademetsistä ja metsänreuna-alueilta. Se viihtyy myös asutuksen läheisyydessä. Korvamelasammakko on sopeutuvainen eikä erityisen nirso ympäristönsä suhteen.
Melasammakoiden lisääntymisen erikoisuus on se, että ne erittävät lammikon yläpuolelle puunoksalle tai kallion seinämään vaahtopesän suojaamaan kutua. Nuijapäät tippuvat vaahtopesästä veteen kun ovat siihen valmiita. Ne ovat väriltään kellanvihreitä ja elävät ennen aikuistumistaan sadevesilammikoissa. Aikuiset sammakot viihtyvät puissa. Ravinnokseen nämä sammakot pyydystävät erilaisia hyönteisiä ja muita selkärangattomia.
Suojelu
Kansainvälisen luonnonsuojeluliitto IUCN:n luokituksen mukaan korvamelasammakko on elinvoimainen laji. Sen kanta luonnossa on kuitenkin laskeva.
Maailman sammakkoeläimiä uhkaa maailmanlaajuinen sukupuuttoaalto. Etenkin saasteet, ilmastonmuutos, UV-säteilyn lisääntyminen ja sammakoiden keskuudessa leviävä sienitauti ovat saaneet maailman sammakkoeläimet ahtaalle. Sammakoiden suojelun puolesta tehdään kansainvälistä yhteistyötä. Osallistu sammakkoeläinten suojeluun!
Korkeasaaressa
Korkeasaareen korvamelasammakot saapuivat vuonna 2016. Niiden terraario sijaitsee Africasia-talossa. Ne viihtyvät terraarionsa kallioseinämän koloissa ja painanteissa, ja niiden nuijapäitä voi nähdä terraarion altaassa.
Africasia-talo
Uhanalaisuusluokitus
Elinympäristö
Ravinto
Koko
Lisääntyminen
Kutee vaahtopesään
Tieteellinen luokitus
Lahko: sammakot (Anura)
Heimo: Rhacophoridae
Tiesitkö?
Korvamelasammakon nuijapäät ovat väriltään kellanvihreitä ja elävät ennen aikuistumistaan sadevesilammikoissa. Aikuiset sammakot viihtyvät puissa.