Siirry sisältöön
Vierailijoita keväisessä Kissalaaksossa

Sosiaalinen vastuullisuus

Jokainen on tervetullut Korkeasaareen juuri sellaisena kuin on! Korkeasaari on sitoutunut edistämään tasa-arvoa sekä ehkäisemään kaikenlaista syrjintää ja häirintää. Mahdollistamme erityisryhmille erityishinnoiteltuja tai ilmaisia vierailuja eläintarhassa, ja panostamme saavutettavuuteen ja esteettömiin palveluihin. Haluamme, että mahdollisimman moni voi vierailla eläintarhassa ja oppia luonnon monimuotoisuudesta sekä sen suojelusta!

Ilmaispäivät ja kirjastosta lainattava kausikortti

Korkeasaaren eläintarha on avoinna vuoden jokaisena päivänä, ja kesäsesongin ulkopuolella eläintarhassa on mahdollisuus vierailla kerran kuukaudessa myös veloituksetta erikseen ilmoitettuina ilmaispäivinä. Katso tarkemmat päivät ja tiedot ilmaispäivistä kertovalta sivulta!

Kalasataman ja Tikkurilan kirjastoista voi lainata  1–5 henkilölle tarkoitetun kausikortin Korkeasaaren eläintarhaan. Kummasakin kirjastossa on yksi lainattava kausikortti. Käytössä ei ole varausjonoa, eikä korttia voi varata tietylle päivälle. Jos kortti on vapaana, se lainataan ensimmäiselle kysyjälle paikan päällä tai ensimmäiselle kirjaston numeroon soittaneelle asiakkaalle. Laina-aika on yksi vuorokausi ja kortit ovat voimassa joka päivä, paitsi erikoishinnoitelluissa tapahtumissa kuten Kissojen Yössä.

Frendie auttaa löytämään ystäviä

Frendie on kaverisovellus, jolla voi löytää uusia ystäviä, vahvistaa sosiaalisia suhteita ja osallistua yhteisölliseen toimintaan. Maksuttoman Korkeasaaren Frendie PROn kautta voi tutustua uusiin, samoista aiheista kiinnostuneisiin ihmisiin, keskustella sekä sopia tapaamisia eläintarhaan pienemmällä tai suuremmalla joukolla. Frendie PRO on tarkoitettu yli 16-vuotiaille ja aikuisille.

Frendie järjestää eläintarhassa myös kaveritapaamisia, joihin voi tulla yksin tai yhdessä, omana itsenään. Tapaamisista kerrotaan lisää sovelluksessa ja Frendien sivulla.

Korkeasaaren ja Frendien yhteistyön tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä ja vahvistaa sosiaalista hyvinvointia. Alkunsa se sai Korkeasaaren henkilökunnan ajatuksesta, että eläintarha voi olla paikka, joka yhdistää ihmisiä. Korkeasaaressa voi kokea yhteisten elämysten ja yhteisöllisyyden tuomaa iloa paitsi vanhojen, myös uusien kavereiden kanssa!

Liity Korkeasaaren Frendie PRO –laumaan!

Lataa sovellus ja luo oma Frendie-profiilisi. Kerro esimerkiksi kiinnostuksenkohteistasi ja elämäntilanteestasi. Liity maksuttomaan Korkeasaaren PRO-yhteisöön koodilla MANULI25

Kulttuurikaverit

Korkeasaari on mukana HelsinkiMission kulttuurikaveritoiminnassa. Kulttuurikaverit ovat HelsinkiMission kouluttamia vapaaehtoisia, jotka lähtevät seuraksi kulttuuritapahtumiin ja -kohteisiin. Kulttuurikaverin seuraa voi hakea, jos kulttuuritapahtumaan tai -kohteeseen lähtemisen kynnys on korkea tai yksinlähteminen ei tunnu hyvältä. Korkeasaaressa kulttuurikaverin kanssa voi vierailla 1–2 asiakasta veloituksetta.

Kulttuurikaveritoiminta on Helsingin kaupungin rahoittama kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan hanke. Toiminta on tarkoitettu 18-vuotta täyttäneille helsinkiläisille. Yhteistyön tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä tarjoamalla seuraa ja mukavaa tekemistä. Myös kulttuurikaverin seura on ilmaista. Katso lisätiedot ja muut kulttuurikaverikohteet HelsinkiMission verkkosivuilta!

Maksuttomat tai erityishinnoitellut opintoretket

Korkeasaari tarjoaa maksuttoman tai normaalia hinnastoa edullisemman koululaishinnoittelun Suomen oppivelvollisuuden piirissä oleville koululaisille sekä lukion luonnontieteiden opetusryhmille kotikunnasta riippumatta. Luontokoulu Arkki on osa Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liiton LYKE-verkostoa, ja tarjoaa maksutonta luontokoulutoimintaa alakoulun ryhmille.

Ennakkoon ilmoittautuneet varhaiskasvatuksen ryhmät pääsevät vierailulle eläintarhaan ilmaiseksi ympäri vuoden.

Monimuotoinen ja tasa-arvoinen työyhteisö

Haluamme olla Suomen paras työpaikka, jossa työskentelee alamme parhaat asiantuntijat. Tavoitteemme on olla monimuotoinen, tasa-arvoinen ja yhdenvertainen työyhteisö. Noudatamme yhdenvertaisuuden periaatteita rekrytoinneissa, työtehtävien jakamisessa, palkkauksessa sekä kaikessa eläintarhan toiminnassa. Seuraamme työssä viihtymistä, sen mielekkyyttä ja tasa-arvon toteutumista säännöllisesti toteutettavilla kyselyillä.

Ammattiopisto Liven opiskelijat työelämässä Korkeasaaressa

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos, jossa opiskelee vuosittain yli tuhat henkilöä. Liven opiskelijat suorittavat opintoihinsa kuuluvia työelämäjaksoja eläintarhassa ja saavat samalla arvokasta kokemusta aidosta työympäristöstä. Työtehtävät vaihtelevat opiskelijan koulutusalasta ja osaamisesta riippuen. Esimerkiksi puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opiskelijat voivat huolehtia eläintarhan ympäristön siisteydestä ja viihtyisyydestä.

Työskentely Korkeasaaressa tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää ammatillisia taitojaan, oppia vastuullisuutta sekä toimia osana ainutlaatuista työyhteisöä, jossa eläinten hyvinvointi ja luonnon monimuotoisuuden suojelu ovat keskiössä.

Turvallisemman tilan periaatteet

Kaikenlainen häirintä on kiellettyä Korkeasaaressa. Korkeasaari sitoutuu yhdenvertaisuuden ja sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseen, sekä välillisen ja välittömän syrjinnän ja häirinnän ehkäisyyn.

Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Et voi tietää toisen rajoja kysymättä niistä. Kysy siis ennen kuin esimerkiksi kosket toiseen. Kuuntele ja muuta käytöstäsi, jos joku ilmaisee sinulle, että käytöksesi tekee heidän olonsa epämukavaksi.

Kunnioita kaikkia, älä tee oletuksia. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, toimintakyvystä tai terveydestä. Ole tietoinen omista etuoikeuksistasi.

Ei kehosyrjintää. Älä kommentoi toisen kehoa. Jätä myös pois kommentit toisten ruoka-annoksista ja syömisestä.

Kunnioita toisten mielipiteitä, uskomuksia, kokemuksia ja eriäviä näkökantoja. Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi.

Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä jyrää muiden mielipiteitä ja anna puheenvuoro. Kunnioita myös toisten yksityisyyttä ja käsittele arkoja aiheita kunnioittavasti.

Ole vastuussa omasta toiminnastasi ja käytöksestäsi. Ole tietoinen, että toiminnallasi on vaikutus toisiin ihmisiin hyvistä aikomuksistasi huolimatta.

Puutu häirintään myös sitä todistaessasi ja kysy häirityksi tulleelta, haluaako hän apua tai tukea. Älä jää vain sivustakatsojaksi.