Kekälenuolimyrkkysammakko

Kekälenuolimyrkkysammakko on kotoisin Brasilian sademetsistä. Sen selän kuvion hehku vaihtelee yksilöittäin keltaisesta ja oranssista punaiseen. Jokaisella sammakolla on omanlaisensa värikuvio, josta yksilöt voi tunnistaa. Muiden nuolisammakoiden tapaan laji on päiväaktiivinen

Kekälenuolimyrkkysammakko elää pienissä ryhmissä. Sitä tavataan enimmäkseen maanpinnan tasossa. Sammakot viihtyvät kaatuneiden puunrunkojen suojassa.

Muiden nuolimyrkkysammakoiden tavoin tämänkin sammakon ruokalistalle kuuluu pieniä selkärangattomia, joita sammakko pyydystää tahmealla kielellään. Terraario-oloissa ravintoa ovat banaanikärpäset sekä hyppyhäntäiset ja muut pienet ravintohyönteiset.

Suojelu

Kekälenuolimyrkkysammakko luokitellaan tällä hetkellä elinvoimaiseksi lajiksi ja sen kannan katsotaan olevan vakaa. Lajia uhkaa kuitenkin metsäpalot sekä sademetsän raivaus maatalouskäyttöön. Maailman sammakkoeläimiä uhkaa maailmanlaajuisesti sukupuuttoaalto. Etenkin saasteet, ilmastonmuutos, UV-säteilyn lisääntyminen ja sammakoiden keskuudessa leviävä sienitauti ovat saaneet maailman sammakkoeläimet ahtaalle. Sammakoiden suojelun puolesta tehdään kansainvälistä yhteistyötä. Osallistu sammakkoeläinten suojeluun!

Korkeasaaressa

Kekälenuolimyrkkysammakot saapuivat Korkeasaareen vuonna 2016. Tällä hetkellä ne löytää Africasia-talon sademetsäpuolella sekä Amazonia-talosta sijaistevista terraarioistaan. Ne ovat myös lisääntyneet Korkeasaaressa. Sammakoille kasvatetaan talon takahuoneessa banaanikärpäsiä. Kärpäset on jalostettu lentotaidottomiksi, mutta ne ovat kovia hyppimään, joten sammakoilla riittää sopivasti haastetta ja virikettä kärpästen pyydystämisessä.